jueves, 4 de diciembre de 2014

De Mare a Mare recull més de 2.500 signatures demanant que els fills per cesària no siguen separats de les mares en nàixer

L’Associació De Mare a Mare ha portat a terme als darrers mesos una campanya de recollida de signatures per reclamar que en casos de naixement per cesària a l’Hospital Verge dels Lliris de la nostra ciutat el nadó no siga separat de sa mare, facilitant el contacte pell amb pell entre bebè, mare i pare en el moment de nàixer, d’acord a protocols que ja s’apliquen a un gran nombre d’hospitals de tot l’Estat i també del territori autonòmic.
La campanya, que encara continua en marxaha arreplegat un total de 911 signatures en paper, a les que s’han d’afegir 1.521 recollides en la plataforma on line ‘peticionpublica.es’, i altres 250 a la plataforma digital ‘change.org. En total,es van lliurar ahir 2.682 signatures al registre del Departament de Salut d’Alcoi al Centre de Salut La Plaça, per a que siguen remeses a la Conselleria de Sanitat per tal que s’habilite aquest protocol que s’ha demostrat molt beneficiós per la salut dels nadons.
Des de l’Associació, a més de signatures, també s’ha recollit informació sobre el tema per difondre-la entre els agents implicats. També disposen de recolzaments de diferents estaments relacionats amb la salut, entre ells el del personal d’Infermeria de les unitats de Maternitat i Pediatria de l’Hospital de Dénia, on sí es garanteix aquest contacte pell amb pell i que el nadó estiga amb sa mare i son pare durant els primers moments de la seua vida.
La portaveu de l’entitat Rosana Gadea indica que “són molts els hospitals espanyols que han adaptat el protocol: 12 de Octubre de Madrid, Màlaga, Torrejón, Puerta de Hierro de Majadahonda… Però també els hospitals Universitari d’Elx i Marina Salud de Dénia, dins de la nostra comunitat autònoma. No entenem com l’Hospital d’Alcoi encara no ha adoptat aquest protocol. De fet, responsables del servei de Dénia s’han mostrat estranyats de que encara se separe als bebés de les mares als hospitals del nostre territori. Per això, reclamem tant a la Conselleria com als responsables del Departament de Salut que facen el possible per habilitar el servei”.
20141202 Signatures De Mare a Mare 2
La regidora de Benestar Social Aroa Mirava acompanyar les integrants de l’entitat a lliurar les signatures, subratllant que “des de l’Ajuntament donem tot el nostre suport a aquest grup de mares no només perquè el que demanen és just i molt convenient per als casos de xiquets i xiquetes nascuts per cesària, sinó perquè volem recolzar una entitat que des de la societat civil s’organitza per aconseguir els seus objectius. De Mare a Mare és una associació que treballa molts aspectes d’importància per la criança que no contempla l’Administració, i seguirem recolzant-la des de les nostres possibilitats en les seues interessants iniciatives”.
Per contribuir amb la signatura, es pot fer mitjançant les següents plataformes:


No hay comentarios: